THE SIGN OF OUR LOVE

Lilypie First Birthday tickers

Monday, July 4, 2011

owh...aunty mie

nak kata aunty mie neh suka jangok, takdop la sangat. pergi kelas or pegi kije serabai je. kadang-kala je rasa nak pakai cantik sikit, time angin sepoi-sepoi bahasa datang. 

hahaha...but serius saya pun tak faham. aunty mie pakai baju kurung je pun. but kaler purple. berjalan laju-laju menuju tempat parking WD. kena lintas jalan dulu. haisy ada sorang pemuda harapan bangsa. hahaha....i mean young man. siap berhenti kereta and jenguk melalui tingkap. takut gak perasan. toleh kiri toleh kanan. takdak orang. aunty mie neh lawa sangat ke sampai ada orang menghendap lagu tu. pemuda harapan bangsa tu berlalu dengan kereta hondanya sambil menyedekahkan senyuman buatku. tergamam.

peristiwa keesokannya....pakaian serabai aunty mie pegi kerja. jeans+t-shirt+sweater+sport shoes n of course tudung ye. itu kewajipan ke atas setiap muslimah. berjalan seperti tadi menuju ke tempat parking WD....haha...takde pulak yang nak menghendap macam semalam.

jadi, pesanan penaja janganlah buat aunty mie taknak pakai baju kurung. risau-risau jadi perhatian. huhu...saya tak perlukan semua itu. hehe...pakai jeans mungkin selesa tapi dalam hati aunty mie kurang selesa sejujurnya.

ops....bukan ini kisah sebenarnya. aunty mie nak tulis sini aunty mie bukan jangop sangat pun. 3 hari aunty mie balik kampung. Fatnin(my niece) telah menghilangkan 3 botol kecik perfume aunty mie n menenyeh2 lip balm aunty mie yang dibeli tapi tak dipakai.nasib baik tak habis ditonyohnya. huhuhu.... owh.....hangin sekejap mendengar jawapannya.

'kak long lupa la aunty mie, mana kak long letak ye'

owh......aunty mie pening.

aunty mie dan fatnin

2 comments:

SheyPull said...

tha xsebab sudi singgah blog saye..:)

follow


eh jom undi saye?

JOM singgah blog saya nak... eh pilihan raye dah mule ke? kat mane? isk...owh....

Ameena Muktar said...

thanks jugak dtg menjenguk di sini...

Hello There

"hari ini bukan semudah semalam untuk bergelar manusia sempurna. banyak yang perlu dikorbankan, banyak juga yang terpaksa dilepaskan. sesekali langkah tersadung, rebah menyembah. sesekali melangkah gagah tersenyum megah dan semua itu memerlukan pengorbanan, menentukan kesabaran dan air mata. selagi prinsip hidup berada di atas landasan yang betul, usah di gusar pada anugerah Tuhan. anggaplah sesekali diduga itu sekadar utk mematangkan dan mengajar kita untuk bangun menjadi manusia sesempurna insan......" insyaAllah
There was an error in this gadget
 

Made by Lena