THE SIGN OF OUR LOVE

Lilypie First Birthday tickers

Sunday, February 27, 2011

Di Mana Kan Ku Cari Ganti

Tak terucap rasanya rindu kak buat ayah. Ayah yang telah pergi buat selama-lamanya. Di mana kanku cari ganti, insan sepertimu ayah. Sungguh, kau tiada pengganti….

Tak tahu kenapa, segalanya masih segar dalam ingatan saat kita bersama ayah. Dan kak tak tahu kenapa, kak bagai hilang tempat berpaut bila ayah tiada lagi biarpun pada hakikatnya mak dan adik-beradik masih kuat menyokong kak atas semua yang kak lakukan. 

Mungkin benar, kak masih lagi tidak berubah seperti dulu walaupun usia sudah meningkat. Hahaha…kak masih ‘anak manja’ ayah walaupun pada hakikatnya kak bukan manja pada fizikalnya, namun emosinya dan hatinya.

Ayah pergi meninggalkan anak-anak perempuan ayah dengan seseorang untuk mereka berpaut bergelar suami kecuali kak, kan……inilah yang selalu kak guraukan bersama mereka ayah tapi di hati, kak benar-benar maksudkan. Hikmah apakah di sebalik semua kejadian ini, ya Allah…. Dan kak benar-benar maksudkan dulu bila kak nyatakan, kak nak hidup dengan pilihan mak & ayah.

Ayah, semenjak ayah pergi kak bagai hilang sesuatu dalam diri. Apakah itu, sampai hari ini kak masih mencari. Maafkan kak sebab membuat 'pilihan' ini ayah. Bukan enggan menunaikan impian ayah, tapi kak sedang mencari semangat kak yang hilang pergi bersama perginya ayah dari hidup kak.....
Kak terlalu merindui ayah....dan andai suatu masa nanti hadirnya seseorang, kak mohon agar insan itu sepertimu, ayah walau kutahu kau tiada pengganti.





Friday, February 18, 2011

mantech@udm part II

penyanyi paling popular masa dalam kelas dulu.....lama dop dengar cokiey nyanyi.
 
 hobi korang yang pantang jumpe kamera
lompat + kamera = tak paham akak weh

 ni hobi korang sampai ke pagi....anip paling teror main lop? hahaha

nan.....memang terbukti sejak kat udm lagi lop? kalau stakat gi SOGO, lagi la ramai lop.
 
 missing u all, girls......zaharah takde. xpe, nanti pasni akak letak pic zaharah lak. watever it is, the way we build up our relationship make me realiza how so beautiful this life....

   
masih dop paham, ayah boh tu wat gapo ngan tisu tu?


"When you ask God for a gift,
Be thankful if he sends,
Not diamonds, pearls or riches,
but the love of real true friends."
~Helen Steiner Rice

Wednesday, February 16, 2011

mantech@udm part I


zaman muda2 dulu....eaidil pegi kelas pakai tie woo. bila dah jadi senior....hahaha. xdop nyer. dan yang paling best, sila focus pada rambut adnan. nampak kemas giler masa jadi junior. takpe lawa & handsom sume. baguih2....ikut peraturan pegi kelas

buktinya....sampai akhir semester korang still kemas kan? tak percaya tengok bawah tu
^
^
^
^
hehe...kemah boh

sorry to say bro, u smile look like sinchan. maap...

  pokcek(dunno btol x spelling ni)< amir yang janji nak gi oversea skali ngan akak......jgn wat lupe 


 picnic kat umah siapa agak2 ni?



korang dajalkan laptop akak ke ni? erm.....


sorry my frens, jangan marah-marah nanti cepat tua. entry ni just nak mengimbau memori mantech@udm. 
missing all of you......=)

 

Friday, February 11, 2011

Rayuan Nurani



Rayuan Nurani by SaffOne

Di antara kudrat Tuhan
Dia mencipta mnusia
Sebagai khalifah mentadbir bumi ini
Juga sebagai hamba nan berbakti dan berbudi
Ingatlah Tuhan yang Maha Kuasa

Ombak yang menderu
Dedaun berterbangan
Terkadang mengkhayalkan diriku
Terlupa aku pada pencipta yang Esa
Yang sentiasa melihat diriku

Di mana... Di mana berada
Di mana... Oh di manakah diriku

Adakah di jalan lurus atau dijalan yang berliku
Oh Tuhan tunjukkan ku jalan kebenaran
Ku tahu jalan bahagia
Penuh onak jua cabaran
Oh Tuhan beri kekuatan pada ku

Demi mendapat keredhaan dari Mu
Sanggup ku tempuhi ranjau yang penuh berliku
Dengan rahmat Mu ya Tuhan
Selamatkanlah diriku
Dari seksaan api neraka Mu
 
Malam ini entah kenapa, i feel so empty in my heart. Aku menangis dan menangis. Betulkah pilihanku dan mengapa harus begini. Bukan tidak redha, namun aku terlalu kerdil rasanya. Lemahnya diri ini menghadapi dugaan ini.

Istikharah Cinta


Entah macam mana, aku terserempak dengan lagu ni semalam. Nice song. Asyik dok Ulang berkali-kali. Jadi pekata kalau sharing here. 

Istikharah Cinta by Sigma
Bersaksi cinta diatas cinta
Dalam alunan tasbih ku ini
Menerka hati yang tersembunyi
Berteman dimalam sunyi penuh do'a

Sebut nama Mu terukir merdu

Tertulis dalam sajadah cinta
Tetapkan pilihan sebagai teman
Kekal abadi hingga akhir zaman

Istikharah cinta memanggilku

Memohon petunjukmu
satu nama teman setia
Naluriku berkata

Dipenantian luahan rasa

Teguh satu pilihan
Pemenuh separuh nafasku
Dalam mahabbah rindu

diistikharah cinta..

Tatkala Harus Memilih

Dunia ini pentas ujian. Tiada seorang pun yang akan terlepas dari diujiNya walaupun hanya dengan sebesar zarah. Namun, yang membezakannya adalah bentuk ujian itu. Nah, kamulah yang akan mencorakkannya bagaimana untuk menghadapi semua itu. Ada yang akan mengikut alur laluan yang terbentang sepertimana yang seharusnya dan tidak mampu tidak ada juga yang berani menongkah arus. 

The Road Not Taken
Two roads diverged in a yellow wood,
And sorry I could not travel both
And be one traveler, long I stood
And looked down one as far as I could
To where it bent in the undergrowth;

Then took the other, as just as fair,
And having perhaps the better claim
Because it was grassy and wanted wear,
Though as for that the passing there
Had worn them really about the same,

And both that morning equally lay
In leaves no step had trodden black.
Oh, I marked the first for another day!
Yet knowing how way leads on to way
I doubted if I should ever come back.

I shall be telling this with a sigh
Somewhere ages and ages hence:
Two roads diverged in a wood, and I,
I took the one less traveled by,
And that has made all the difference.

Robert Frost 
Moga kau kan selamat di bawah naunganNya. Ujian itu petanda Allah mengasihi kita. Jangan pernah mengalah kerna TanpaMu aku rebah, DenganMu aku Tabah.
Setiap penyakit ada ubatnya & setiap masalah pasti ada jalan penyelesaiannya kerana dalam setiap kesusahan itu ada kesenangan. Allah tidak pernah menyusahkan umatNya dengan sesuatu yang sia-sia. Bersabar dan bertahanlah....
InsyaAllah 
Andainya kau rasa tak berupaya
Hidup sendirian tiada pembela
Segalanya suram
Bagai malam yang kelam
Tiada bantuan tiada tujuan
Janganlah berputus asa
Kerana Allah bersamamu

Insya Allah Insya Allah Insya Allah
Ada jalannya
Insya Allah Insya Allah Insya Allah
Ada jalannya

Andainya dosamu berulang lagi
Bagai tiada ruang untuk kembali
Dikau keliru atas kesilapan lalu
Membelenggu hati dan fikiranmu
Janganlah berputus asa
Kerana Allah bersamamu

Kembalilah
Kepada Yang Esa
Yakin padaNya
Panjatkanlah doa
Oh Ya Allah
Pimpinlah daku dari tersasar
Tunjukkan daku ke jalan yang benar
Jalan yang benar
Jalan yang benar
Jalan yang benar
 
Maher Zain
Sungguh. Di dalam kekalutan fikiran dan perasaan ini aku rindukan Ayah dan tiupan semangatnya. Biar jauh di mata, namun Ayah selalu di dalam ingatan dan doa kak. Maafkan kak kerana terpaksa menongkah arus untuk kesekian kalinya. pasti. Ujian selepas ini akan lebih hebat dari sebelumnya. Kuatkan aku, ya Allah.....Tatkala Harus Memilih

Wednesday, February 9, 2011

Terkenang Daku Dek Memori Lalu

entah kenapa malam-malam begini 'terindu' pulak kenangan waktu praktikal dulu di Chendering. walaupun hari-hari yang dilalui terasa agak memenatkan tapi bila diingat-ingat kembali. wah, lumayan gitu! sudah semestinya aku 'teringat' kat korang-korang yang satu kepala dulu. sya, farihah, epi & sue! apa kabar korang?
bila lagi kita boleh kluar picnic kat kuala ibai dan melawat taman tamadun islam sambil mengambil berkat orang kahwen kat masjid kristal? ops..... nampaknya farihah memang ambik berkat betol la hari tu. laju je. semoga bahagia.
thanks friends for this beautiful moments
kapan kita bisa ketemu lagi ya?

Hello There

"hari ini bukan semudah semalam untuk bergelar manusia sempurna. banyak yang perlu dikorbankan, banyak juga yang terpaksa dilepaskan. sesekali langkah tersadung, rebah menyembah. sesekali melangkah gagah tersenyum megah dan semua itu memerlukan pengorbanan, menentukan kesabaran dan air mata. selagi prinsip hidup berada di atas landasan yang betul, usah di gusar pada anugerah Tuhan. anggaplah sesekali diduga itu sekadar utk mematangkan dan mengajar kita untuk bangun menjadi manusia sesempurna insan......" insyaAllah
There was an error in this gadget
 

Made by Lena