THE SIGN OF OUR LOVE

Lilypie First Birthday tickers

Monday, July 25, 2011

indahnya menjadi ibu...bila agaknya?



subhanallah.......so cute and gorgeous si baby sophea isabella. anugerah & amanah Allah buat Datuk Dr Sheikh Muszaphar & Dr Halina. 

first time tengok this baby, serius my heart said 'indahnya menjadi seorang ibu' . apatah lagi dekat department masyitah ada tiga orang kakak seniorku yang pregnant. wah, excited!

last week, masyitah masuk opis dengan termengah-mengah. budget panjat tangga padahal pakai lif. 

bagi salam.

duduk.

pandang kakak seniorku, Kak Siti.

i dont know kuasa or instinct apa yang Allah bagi....tiba-tiba masyitah cakap,

'Kak Siti mengandung ke?'

gelak sakan kakak-kakak tepi aku.

esoknya kami pergi buat ujian darah sebab WD ada offer pakej medical check up untuk pekerjanya. kami ambil pakej sekali dengan exray(tidak sesuai utk ibu mengandung).

thanks God...last Friday masyitah masuk tandas dengar orang muntah-muntah. tiba-tiba kak siti keluar. kami pandang memandang....what? masin mulut masyitah. 
kak siti angkat jari 2.....haha....2 bulan.....
Alhamdulillah.......takde la nak pegi buat xray kak siti nanti eh. tak elok untuk baby.

indahnya menjadi ibu. besar tanggungjawab. teringat mak kat kampung. maaf sebab last week mak datang tak sempat nak bawak pergi jalan-jalan. mak cepat sangat nak balik. kak cuti, mak dah sibuk-sibuk nak balik.

rindu mak. terima kasih untuk kasih sayang mak buat anak mak yang tak seberapa nak betul neh. haha

indahnya menjadi ibu...bila agaknya?

2 comments:

miza said...

cepat2 la masyitah kawen!!!
nak timbang anak sedara...hehe

Ameena Muktar said...

mizah la dulu.....masyitah tak jupo lagi calon bapaknya. haha

Hello There

"hari ini bukan semudah semalam untuk bergelar manusia sempurna. banyak yang perlu dikorbankan, banyak juga yang terpaksa dilepaskan. sesekali langkah tersadung, rebah menyembah. sesekali melangkah gagah tersenyum megah dan semua itu memerlukan pengorbanan, menentukan kesabaran dan air mata. selagi prinsip hidup berada di atas landasan yang betul, usah di gusar pada anugerah Tuhan. anggaplah sesekali diduga itu sekadar utk mematangkan dan mengajar kita untuk bangun menjadi manusia sesempurna insan......" insyaAllah
There was an error in this gadget
 

Made by Lena