THE SIGN OF OUR LOVE

Lilypie First Birthday tickers

Thursday, March 25, 2010

Sebentar di PYIT.....Selamanya dalam ingatan


24 March...2 hari yang lepas aku dan ahli group yg lain ke Syarikat Yayasan Islam Terengganu untuk research 'Organization Management & Marketing Process' Alhamdulillah, sebentar di PYIS....selamanya dalam ingatan. Budi baikmu ku kenang......

 
Kami tiba di PYIT tepat 9.00 pagi, sepertimana temujanji yang dibuat malangnya, setiausaha Mr Bos yang kami nak jumpa ke klinik, dan Mr Bos yang kami nak jumpa ada meeting. setengah jam menanti, akhirnya Mr Bos keluar, namun agak terkesima kami sebentar. macam mana Mr Bos tersebut tidak tahu temujanji ini. sedangkan kami dah beberapa kali buat appoinment, siap datang hantar surat dr fakulti lagi...rupa-rupanya hanya setiausahanya yang tahu. tak apa, kami tak marah sebab ini cabaran dalam menuntut ilmu. mungkin ada miscommunication. xpe la, walaupun semangat berkobar kami agak merudum...huhuhuhu

 

akhirnya kami dihantar berjumpa Puan Nor Aishah Dato' Haji Mohd Salleh. Mr Bos ada hal lain. huhuhuhu... first impression, aku takut tengok muka Puan Aishah. kami yang lain pun. ngeh3. garang semacam. sepuluh minit menanti, akhirnya Puan Aishah kluar berjumpa kami. tapi lain pulak ceritanya...dun judge the book by its cover. she so kind and sanggup layan kami dan melawat semua department yang ada di PYIT. memang menyeronokkan. tapi agak sukar juga bila budak manufacturing yang selalu mengadap drawing and product tiba-tiba masuk management...tapi, aku suka. mungkin manufacturing yang dihasilkan di PYIT ini lain sikit je dari apa yang kami pelajari, becoz dis company provide service mencetak...manufacturing jugak kan?

 

memang banyak yang boleh dipelajari di sini. apa yang pasti, PYIT mekar dengan hubungan mesra bagai keluarga. Takjub dengan Puan Aishah yang masih mengenali Faiz yang pernah berkerja part time di sana hanya selama 2 minggu. Puan Aishah memang best. banyak benda yang kami dapat di PYIT.



 
Setelah pulang dari sana, kami harap kami boleh lakukan yang terbaik untuk final presentation untuk Manufacturing Organization II. Kami pernah diletakkan di bawah oleh raka-rakan kami semasa presentation, kami harap kami boleh menebusnya untuk peluang terakhir ini. insyaAllah. Baim, taqi and Ayah boh(Faiz)......aja aja fighting! 

buat warga Syarikat Percetakan Yayasan Islam Terengganu terutama Puan Aishah, terima kasih di atas kesudian kalian menerima dan berkongsi pengalaman serta ilmu dan info sepanjang tiga jam kami di sini.

 









No comments:

Hello There

"hari ini bukan semudah semalam untuk bergelar manusia sempurna. banyak yang perlu dikorbankan, banyak juga yang terpaksa dilepaskan. sesekali langkah tersadung, rebah menyembah. sesekali melangkah gagah tersenyum megah dan semua itu memerlukan pengorbanan, menentukan kesabaran dan air mata. selagi prinsip hidup berada di atas landasan yang betul, usah di gusar pada anugerah Tuhan. anggaplah sesekali diduga itu sekadar utk mematangkan dan mengajar kita untuk bangun menjadi manusia sesempurna insan......" insyaAllah
There was an error in this gadget
 

Made by Lena