THE SIGN OF OUR LOVE

Lilypie First Birthday tickers

Tuesday, March 2, 2010

~ Route To Malacca ~

Alhamdulillah......berakhir sudah Route to Malacca pada 23 - 26 February yang lalu. best! thanks and congrates pada yang menganjurkan dan memberi kerjasama untuk program kedua Mantech Club semester ini. u all the best, guys! dan terima kasih untuk Encik Firdhaus for all ur supports for us....


Kami bertolak drpd UDM malam 23hb dengan 2 bus yg mane satu bus untuk senior sem 4, 6 dan 7(aku la tu) dan satu bus lagi untuk junior sem 2. kami tiba di Melaka agak lewat dan kami terpaksa solat di Masjid MITC pun lewat. agak ralat sikit untuk kejadian seumpama ini sebab kami rancang untuk tiba di masjid MITC pada pukul 6.00pg malangnya kami tiba pada pukul 7.00pg. mungkin keadaan ini berlaku disebabkan pada malamnya kami asyik berhenti makan je kijenya....hisy....tapi, sodap la makan sotong celup tepung syer ramai2. even dapat makan sikit tapi, 'sharing is caring'....'sharing is loving' ...=)

 
 

setelah siap mandi ape, kami mengalas perut dengan roti dan terus ke UTEM. waaa...sakit perut. sampai sana dengan muka keletihan sebab tido lewat kami mendengan taklimat daripada Timbalan Dekan Fakulti Kejuruteraan Pembuatan ,En. Mohd Akram , pembentangan dari En Mohd Yuhazri mengenai Green Technology in Manufacturing. really interesting, because we never realize dengan sabut kelapa tu banyak benda yang kita boleh guna....untuk selamatkan dunia daripada pemanasan bumi. Antara hasil kerja En Yuhazri ialah DECO HELMET, Deco Armour dan GREEN ECO2 Tech....dan beliau sempat tinggalkan kami dengan 7benda untuk kami berfikir.....dan penutupnya, disudahi dengan saudara Syawal, Presiden Society of Manufacturing Engineers...

 
  
 

thanks to UTEM because sediakan breakfast untuk kami yang agak kelaparan ini. walaupun mihun goreng, Alhamdulillah. ada jugak rezeki. then kami dibawa melawat ke workshop. siyes, jauh panggang dari api kalau dibandingkan dengan workshop kitorang. huhuhu....takpe, UDM masih dlam process membangun.

 
  
 
then, kami teruskan perjalanan kami ke dk Composite. sebuah compani yang manufacture kapal dan kubah. really marvellous tapi sayangnya masyitah masa tu dah nyawa-nyawa ikan. letih hanya tuhan je yang tahu. bagai angin lalu setiap apa yang disampaikan di hadapan.....sorry, kerana melepaskan peluang dan pengetahuan yang diberi begitu sahaja. tapi sungguh, masyitah dah tak larat masa tu...huhuhu

 
 

selepas tu, kami pergi menginap di Kolej Kediaman Bunga Raya. memang tido tak ingat dunia la masa tu. letih yang amat. adooo....then malamnya pula kami ke JUSCO. makan malam. ayyooo....kopak duit masyitah. mahal la makanan sana. huhuhu...takpe la, Alhamdulillah. sekurang-kurangnya masyitah diberi rezeki untuk makan kan. then kami cuci mata je la. Masyitah neh bukan jenis suka shopping, tapi sekali dah shopping abis la. syukur la, mlm tu tak terasa nak membeli-belah pun....

 

esoknya, kami ke SIRIM Melaka. Tempat ni memang best. Cara diorang sambut kami pun, Alhamdulillah. siap bagi makan breakfast and lunch lagi. terima kasih daun keladi....dan banyak motivasi yang kami terima daripada En Raja Yahya. for the first time, telur yang kami jatuhkan dari tingkat atas tak pecah. Alhamdulillah...kami satu-satunya grup telur yang tak pecah n no cracks.

 
  
 


then next activities kami round BANDAR HILIR. seronok tapi meletihkan yang amat.....

 
 

next day sebelum bertolak ke UDM kami berhenti di SOGO. di sana, 3 sahabat bertemu. masyitah, jaa, n mizah....sebesar-besar Jerteh akhirnya Kuala Lumpur juga yang menemukan kami. aku redha dan aku sedar kita kini makin dewasa. kenangan di SMAKAWA hanya tinggal tugu memori.....


dan pada pukul 1.00pagi, alhamdulillah kami tiba dengan selamat di perkarangan asrama Kolej Kediaman Nasibah, Kampus KUSZA, UDM....


terima kasih sahabat untuk memori yang indah ini.....semoga kita semua memperoleh manfaat untuk setiap lawatan yang kita sertai ini.

No comments:

Hello There

"hari ini bukan semudah semalam untuk bergelar manusia sempurna. banyak yang perlu dikorbankan, banyak juga yang terpaksa dilepaskan. sesekali langkah tersadung, rebah menyembah. sesekali melangkah gagah tersenyum megah dan semua itu memerlukan pengorbanan, menentukan kesabaran dan air mata. selagi prinsip hidup berada di atas landasan yang betul, usah di gusar pada anugerah Tuhan. anggaplah sesekali diduga itu sekadar utk mematangkan dan mengajar kita untuk bangun menjadi manusia sesempurna insan......" insyaAllah
There was an error in this gadget
 

Made by Lena