THE SIGN OF OUR LOVE

Lilypie First Birthday tickers

Sunday, August 9, 2009

kau permata hatiku....sayang

Assalamualaikum…..

Hemmm…..malam ni rasa sakit kepala sikit petang tadi tolong ajar kawan belajar kereta. Huhuhuhu….rasa nak tergelak, masyitah yang takdan sebulan dapat lesen P ni mengajar memandu. Well, ilmu yang ada kena kembangkan. Barulah berkat. Chewah, macam dah jadi cikgu bertauliah pulak dah. Padahal tadi bawak kereta boleh tak turunkan handbreak. Hahaha….sungguh memalukan. Bukan apa, masyitah biasa bawak kereta gear automatic kereta mak, handbreak selalunya dah on. Habislah rosak kereta orang. Maaf,…..ampun……okey, forget about this.


This entry actually just wanna show my appreaciation and love to all my sayangs. I really miss them so much. Don’t know why, but my love honestly for all of u, Fahmi, Eisya, Fatnin, Mursyidah and Irfan.


Fahmi. 9 thn. Nakal. Degil but really creative boy. Tapi, kadang-kala….nope always menyebabkan aunty Mie hangin satu badan. Sebabnya selalu main kejar-kejar dalam rumah. Aunty Mie x suka lari2, nanti jatuh. Huhuhuhu……budak ni memang manja sebab dia anak tunggal. But, whatever you are aunty mie memang sayang fahmi selalu….

muhammad azfar fahmi

The second one, eisya….emmmm actually taknak bias tapi rasa-rasanya kalau la anak sedara yang come to my mind first always her. 4 tahun. She’s cute. Degil tapi bijak. Byk cakap(sama ngan aunty mie) and kadang-kala orang ingat si eisya ni anakku. Hahahaha….waa…..bahagianya aku kalau ada anak pada usia ni. Tak sabar nak jadi ibu. Ye la, dulu masa abis spm aunty mie la jadi bibik x bergaji jaga budak umur 3 bulan. Confident je rasa nak jadi ibu. Eisya suka masuk bilik tido masyitah dan dia tau rules yg dah ditetapkan aunty mie…

· Tak boleh bising

· Tak boleh makan dalam bilik

· Tak boleh main lompat-lompat atas tilam(suka main dgn abg fahmi dia)

· Tak boleh usik barang2 aunty mie

Masyitah pun tak tahu apa yang seronok sgt dlm bilik tu, tp eisya mmg pantang tgk masyitah masuk bilik. Asyik nak mengekor je………

nur mukhlisah nadirah

next is fatnin. Really cute and intelligent one. Suka buat bunyi ayam, tiger, duck, meow and dog. Mamanya yang ajar tiap kali baca buku cerita. Umurnya baru 2 tahun tapi body masyaallah, chubby……..yang ni salah sorang anak didik aunty mie mase usia 2 bulan kalau tak silap. Budak ni selalu bikin aunty mie panic bila mama and papanya pergi kerja sbbnya aci minum air masak je, tersedak. Hahaha….masyitah takut sgt. Mamanya selalu pesan, “selalu bagi baby minum air masak”…….stress 2 bulan sem break jaga budak ni. But, I luv you baby……..

qurratu 'aini fatnin

This baby doll ni memang cute. Hahaha…marah uminya nanti panggil anak pompuannya anak patung. Namanya mursyidah. 11 bulan. Really cute terutama tang bulu matanya. Lentik. Mursyidah ni agak buas sikit. Tak larat nak jaga budak kecik ni. Dulu, bila masyitah balik cuti mursyidah selalu tengok aunty mie sambil terkebil2. lepas tu nangis. Nak wat mcm mane, aunty mie lawa sgt. Hahahaha,,………

nur mursyidah thaqifah

Then, the last one is newborn baby boy, irfan. He’s about 1 month. Cute jugak tp aunty mie tak dapat pegang lg sbb masyitah tak suka pegang baby yang baru lahir. Takut terpeliuk anak orang. Tunggu pas2 ni…..apa2 pun, aunty mie syg irfan tau….

ahmad irfan

Emm…..nampak gaya bergayan sakan masyitah dengan anak orang ek. bila nak dapat anak sendiri ek? Hahaha….insyaAllah, kalau ada rezeki. Kalau hadir insan yang sudi jadikan masyitah ibu pada zuriat-zuriatnya…..semoga Allah jadikanku ibu mithali. Melahirkan pewaris-pewaris yang bakal memperjuangkan agama Allah. insyaAllah….moga tiba saat itu.

No comments:

Hello There

"hari ini bukan semudah semalam untuk bergelar manusia sempurna. banyak yang perlu dikorbankan, banyak juga yang terpaksa dilepaskan. sesekali langkah tersadung, rebah menyembah. sesekali melangkah gagah tersenyum megah dan semua itu memerlukan pengorbanan, menentukan kesabaran dan air mata. selagi prinsip hidup berada di atas landasan yang betul, usah di gusar pada anugerah Tuhan. anggaplah sesekali diduga itu sekadar utk mematangkan dan mengajar kita untuk bangun menjadi manusia sesempurna insan......" insyaAllah
There was an error in this gadget
 

Made by Lena