THE SIGN OF OUR LOVE

Lilypie First Birthday tickers

Tuesday, November 25, 2008

MY FINAL TOUCH.................



Assalamualaikum.......

Alhamdulillah, setelah penat menyiapkan tugasan yang ditugaskan kepadaku, saat ini dapatku menghela nafas lega. my final project for Computer Aided Design titled "VOLKSWAGEN" selamat disubmitkan. bayangkan, seminggu makan dan tidur tak menentu akhirnya, masyitah berjaya menyiapkannya walaupun report yang ku sediakan direject. huhuhu....tetapi diri ini terima dengan redha. sekurang-kurangnya diberi peluang sekali lagi untuk menyiapkannya dan membaiki kekurangan sebelum ini.

mengingatkan kembali ketika menghantar project ini, diri ini tersenyum. memori yang tak dapat dinilai harganya. dan saat itu terserlah kerjasama dan sikap toleransi kami untuk saling tolong-menolong bagi sama-sama menyiapkan project kami dan disertai dengan macam-macam gelagat kitorang. dan untuk instructor kami, thank you encik! u are cool man! malam sebelum 20hb, my classmates n I hadir seperti biasa ke labcad. apa yang agak diri ini kurang senang bila hanya saya seorang perempuan yang hadir kerana seorang rakanku ke KL untuk aktiviti kokurikulum merangkap partnerku dan 2 orang lagi menghadiri ujian untuk kursus kokurikulum yang dipilih mereka, kayak. memang malam tu masyitah dibuli seperti biasa oleh budak2 lelaki. sabar la....biarpun ku kurang senang dengan situasi itu, mujurlah ada instructorku. dan malam tu, masyitah tidur lewat.........layan report la. huhuhu

9.30 pagi : ku hadir ke labcad untuk menyiapkan sisa-sisa reportku yang masih tidak lengkap. selepas itu, farihah hadir. kesian gak, dia pun baru sampai dari KL tp demi semangat setiakawan dia hadir. apalagi, terus ku arahkan dia menyiapkan cover report n acknowledgement.....hehehe. kira seri la, kita sama-sama letih kan. dan sebelum berakhirnya saat itu, kami mendengar amanat terakhir daripada instructor kami, en aziz. sungguh, saya dan yg lain terharu saat itu. tak sangka kami semua berjaya melepasi semua ini walaupun amat sukar dan payah terutamanya diriku. sempat gak menangis dan menelefon kakakku di KL tatkalaku sudah putus asa. huhu...that was wonderful memory, frens!

11.05 pagi: setelah masing-masing bising menyuruh ketua kelas kitorang sem ni, fahmi untuk telefon en noordin akhirnya dia muncul jugak. hari itu, angin sejuk membelai wajah kami sume dengan disertai hujan sehinggakan memaksa masyitah pulang ke bilik mengambil payung n our reference product. tiba saatnya, "VOLKSWAGEN" ku pilih menjadi project pertama dinilai. Alhamdulillah, sumenya lepas kecuali report. hehehe.....xpe, kesilapan mengajarku untuk membaiki kelemahan yang lalu.

malam ini baru ku berkesempatan untuk mencoret cerita tentang final projectku yang betul-betul memberi kesan dalam hidupku semester ni. petang tadi, en noordin telefon. memang terkejut yang amat. berdebar gak. adakah aku perlu buat sekali lagi? alhamdulillah.....hanya misunderstanding sikit je n sumenya selesai. really hope, i get A+ for dis subject. insyaAllah....

masyitah : nur 2 mie, Ya Allah.....

No comments:

Hello There

"hari ini bukan semudah semalam untuk bergelar manusia sempurna. banyak yang perlu dikorbankan, banyak juga yang terpaksa dilepaskan. sesekali langkah tersadung, rebah menyembah. sesekali melangkah gagah tersenyum megah dan semua itu memerlukan pengorbanan, menentukan kesabaran dan air mata. selagi prinsip hidup berada di atas landasan yang betul, usah di gusar pada anugerah Tuhan. anggaplah sesekali diduga itu sekadar utk mematangkan dan mengajar kita untuk bangun menjadi manusia sesempurna insan......" insyaAllah
There was an error in this gadget
 

Made by Lena