THE SIGN OF OUR LOVE

Lilypie First Birthday tickers

Sunday, November 13, 2011

Sembang Sekejap II

tak tahu nak tuli gapo. otak dah mace jadi nak sumbak doh.

esok kije. kije. kije. bila nak tukar kije.
dapat full time study - berhenti kije
dapat part time study - tukar kije
tak dapat study. kije. kije. kije

sangat ingin nak tergelak baca entries sebelum neh. baru aku sedar, banyak suka duka yang aku alami masa zaman belajar dulu. harapan. semangat. lemah semangat. menangis(mesti neh). ketawa. tension. menjadikan aku manusia hari ini.

aku masih menangis tiap kali membaca entries mengenai arwah ayah. setahun lebih ayah pergi. 
rindu hati kak terkata. bila sendiri, banyak benda yang berada di fikiran. kadang-kala nak ikut je cadangan giler kakak aku 'kawen'. confirm dia yang nak kena cari calonnya. malas aku nak pikir pasal lelaki.

siapa berani pinang saya....dia la calon suami saya. hahaha.....

teringat perbualan kami dalam kereta pada 11.11.11 masa balik kije.

as : hari ni mesti ramai kawen neh. kalau terengganu ramai la neh kawen hari ni, jumaat. tahun depan turn mung pilih la tarikh molek. 12.12.12 ko. mana tau jatuh hari jumaat jugok. 
aku : (pandang as)....apsal aku kena kawen tahun depan lak? sapa nak kawen ngan aku lak?

kami gelak. hahahaha...ntah pape. masuk opis esoknyer aku cari tarikh 13.13.13 kononnya nak kawen tahun 2013. aish...lupa. mana ada bulan ke-13. maknanya, tak kawen la. hahaha

masih banyak buku-buku dan novel-novel yang aku beli tak terbaca. sekarang dah berhenti beli buku. start buat saving. nak further study lak. ngeh3.....doakan. tengah nak pikir, betul ke nak further engineering lagi neh?

boleh tak saya nak naik motor pergi kije? si kuning hantar kampung. saya kan nak berjimat cermat. hahaha...lesen motor tu hiasan je. confirm JPJ MAK takkan lepas even aku ada lesen Z sekalipun. mak oo mak...sayang sangat kat kak yang bising neh.

no one is perfect. thats why pencils have erasers. 
apa masyitah melalut neh.
sembang sekejap II.

hahaha...saya mungkin ketawa. sebab saya nak menangis tapi tak boleh sepertimana saya nak tido tapi tak boleh tutup mata. apa yang tak kena sebenarnya neh.





No comments:

Hello There

"hari ini bukan semudah semalam untuk bergelar manusia sempurna. banyak yang perlu dikorbankan, banyak juga yang terpaksa dilepaskan. sesekali langkah tersadung, rebah menyembah. sesekali melangkah gagah tersenyum megah dan semua itu memerlukan pengorbanan, menentukan kesabaran dan air mata. selagi prinsip hidup berada di atas landasan yang betul, usah di gusar pada anugerah Tuhan. anggaplah sesekali diduga itu sekadar utk mematangkan dan mengajar kita untuk bangun menjadi manusia sesempurna insan......" insyaAllah
There was an error in this gadget
 

Made by Lena