THE SIGN OF OUR LOVE

Lilypie First Birthday tickers

Thursday, June 19, 2014

ANNIVERSARY MOOD 2

19 Jun 2014

hanya berbaki 11 hari lagi untuk cukup setahun usia perkahwinan kami. dan tinggal sebulan lagi untuk due date our first little caliph kami menjengah dunia. doakan yang terbaik buat saya. semoga dapat bersalin normal, selamat dan dipermudahkan semuanya. dan kami berharap agar permata hati ini membesar menjadi soleh dan menyejukkan mata dan hati kami di samping sempurna iman, akhlak dan sifatnya. semua ibu bapa akan mendoakan yang terbaik untuk anak mereka termasuk kami juga yang sedang berdebar menunggu hari.

inilah hadiah terbaik dan terindah untuk ulangtahun perkahwinan pertama kami. InsyaAllah. memasuki fasa usia kandungan 36 weeks amat mendebarkan dan menguji kekuatan dan kesabaran kami. hanya tuhan sahaja yang tahu. minggu lepas hampir admit ward sebab doctor suspek saya dah nak bersalin. hehehe...alhamdulillah. baby nak tunggu 36 weeks at least. sabar ye sayang, ibu banyak kije lagi tak settle neh. next week ibu kena bagi talk untuk training sistem tapi tak tahu sempat ke tak atau larat ke tak. sekarang nak angkat kaki pun tak boleh apatah nak berjalan. maha suci Allah memberi aku pengalaman merasai pengalaman ini. baru tahu macam mana mak bawak saya mase dulu-dulu kan? hehehe....

kalau ikutkan hati, saya masih teringat laporan dan modul yang belum siap untuk program next week. tapi macam biasa bila sampai satu tahap, saya kembali kepada asal kejadian. Allah bagi kita sesuatu untukdiurusi dengan bijak dan akal yang rasional. andai tiba masanya untuk little caliph menjenguk dunia lebih awal, kami terima dengan redhanya.

sedikit pendapat dan pengalaman untuk dikongsi. setiap wanita mengimpikan untuk merasai pengalaman ini. Alhamdulillah, Allah bagi saya merasai nikmat ini. hanya Allah sahaja yang tahu betapa bersyukurnya saya. dan apa yang nak dikongsi, setiap orang ada rezeki dan bahagian masing-masing.maksud saya ada sesetengah daripada kita sebelum mengandung orangnya asyik lemah dan sakit memanjang tapi bila mengandung Alhamdulillah dialah manusia yang Allah jadikan sekuat-kuat wanita. macam saya, dulu nak ke mana saya tak suka menyusahkan orang. on engine kereta dan jalan. bayar bil mahupun window shopping saya boleh buat sendiri. jalan ke sana ke mari tanpa menyusahkan Abang untuk buat itu ini. sebab Abang cakap perempuan ada some part perlu ada sikap berdikari. yes, I am!

tapi sekarang, harap maaf. saya nak drive tekan minyak pun tak larat. hahaha...semuanya Allah jadikan cantik. dulu saya selalu pikir nak masak apa walapun abang selalu request daging goreng ja memanjang. tapi kini, saya tak larat. basuh baju, then abang tolong jemurkan. dan kalau mak ada kat KL ni saya nyusahkan mak tolong. hehehe...tak habis-habis menyusahkan orang kan.

masa belum mengandung dulu, saya selalu bergurau mengejek kakak saya yang mengandung. saya cakap 'suka mengada mengidam itu ini' . bila saya yang mengandung, baru saya tahu macam mana rasa mengidam nak dapatkan sesuatu. tapi saya takdelah melalut benda mengarut cuma bila rasa nak tu. erm...... kalau tak dapat, sabar je la sayang yer. hehehe....

dan dalam usia perkahwinan yang hampir setahun banyak perkara yang menyedarkan saya tentang kehidupan. apa yang ada sudah cukup membuat kami bersyukur. walaupun tak semewah orang lain namun Allah cukupkan kami dengan apa yang ada. Alhamdulillah.

terima kasih Allah untuk semua nikmat yang kau kurniakan. nikmat sihat dan masa lapang, nikmat kebahagiaan dan kesusahan yang banyak menguji kami. semoga semua ini menguatkan lagi kasih sayang kami hingga ke syurga. terima kasih untuk keluarga dan sahabat handai yang senantiasa bersama dan mendoakan kami.

Thank You Allah for this Beautiful Life




No comments:

Hello There

"hari ini bukan semudah semalam untuk bergelar manusia sempurna. banyak yang perlu dikorbankan, banyak juga yang terpaksa dilepaskan. sesekali langkah tersadung, rebah menyembah. sesekali melangkah gagah tersenyum megah dan semua itu memerlukan pengorbanan, menentukan kesabaran dan air mata. selagi prinsip hidup berada di atas landasan yang betul, usah di gusar pada anugerah Tuhan. anggaplah sesekali diduga itu sekadar utk mematangkan dan mengajar kita untuk bangun menjadi manusia sesempurna insan......" insyaAllah
There was an error in this gadget
 

Made by Lena