THE SIGN OF OUR LOVE

Lilypie First Birthday tickers

Tuesday, February 16, 2010

~Bengkel Cemerlang di Universiti~

Assalamualaikum...
Alhamdulillah, segalanya sudah berakhir untuk program pertama Mantech Club ' Bengkel Cemerlang di Universiti' bagi semester ini. Program ini akhirnya dapat berjalan dengan lancarnya dan mengikut Puan Irda, Dekan kami amat gembira dengan program ini. Alhamdulillah. tahniah dan terima kasih to all of AJKs and fasilitators. this programe will not be reality without our teamworks. i luv it.


tapi, selaku pengarah program for this program really need me to be tough. bermula dengan sekerat dua AJK yg tidak mampu memberi komitmen, serius. i have to be patient enough. tapi, alhamdulillah kami dapat selesaikan masalah ini.


diikuti dengan masalah penginapan maka kami decide untuk tangguhkan program ini dari 31Dis 2009-2 Jan 2010 ditukar 28-30 Jan 2010. Alhamdulillah, pada tarikh ini Bengkel Cemerlang dapat dijayakan. tetapi, di saat terakhir masyitah dapat call, kami perlu menamatkan prograam kami lebih awal iaitu sebelum pukul 2.00 petang disebabkan 'masalah' yang diciptakan oleh pihak penginapan. memang kami kecewa kerana ada aktiviti kami yang terpaksa dibatalkan. tapi, itu masih belum cukup untuk mematahkan semangat kami.


apa yang benar-benar mencuit rasa di hati ini adalah tatkala 'ice breaking' what do you feel bila orang bagitahu 'sy datang program ini kerana dipaksa/terpaksa'. wow, jawapan berani dan hampir 1/3 memberi jawapan berani itu. thanks, my frens at least....at the end of this program i got the feedback 'kalau dijemput sekali lagi, kami nak join lagi this programe', 'best', 'puas hati'....Alhamdulillah even masih ada la sorang dua yg tak puas hati. maybe 'orang' ni tak seiz something mase program ni.


apa yang best eh? well, macam-macam ada. tapi yang masyitah tak boleh ingat macam mana mase segmen 'saya rasa saya cantik'.....masyitah terpaksa keluar wakil group. segan gila bila kena wat fasi tu attract kat kita. lelaki pulak tu. hohohoho....the statement 'abang dah makan?', masyitah menang that session for our group. huhuhu....sampai sekarang segan lagi. Malaha, malam-malam masih ada yang kena jadi ayam berkokok la, dan macam-macam lagi. tapi, those memories.....


yang paling berkesan dalam hati ini, time fasi tayang show 'ibu'. well, u know me.....main cakap pasal ibu ni i have no word to say becoz hanya hati ini yang tahu how much i luv my mom....aku nangis weh, takde mood sepetang. huhhuhu.....then pagi masa riadah hari last pun lagu 'ayah ibu' yang dipasang, aku nangis sepuas hatiku....masyitah, macam mana nak pergi overseas neh? huhuhuhu....


what is the best juga, first time blaja main galah panjang. hahahaha......lawak la masyitah main. memang tak reti ye........then, joging pergi pantai. subhanallah, indah sungguh ciptaanMu.



banyak memori di situ. i really miss masa kita qiammullail ramai-ramai tu. that feel......dan rindu 'kuliah subuh' tak jadi hahahaha.......jgn terasa kalau ada sesiapa baca neh. masyitah gurau je. solat berjemaah juga benar-benar menyedarkanku sesuatu, betapa indahnya bila kita berkumpul ramai-ramai mengerjakan suruhan Illahi. benar kata Cik Fatimah, solat berjemaah itu mengikat hati-hati insan seperti kita untuk bersahabat....



untuk akhirnya, masyitah rasa biar rasa dan memori ini tersemat kekal di sanubari setiap mereka yang menyertai Bengkel Cemerlang di Universiti. Buat mereka yang enggan dan menarik diri daripada program ini di saat-saat akhir, semoga korang dapat menyertainya pada masa hadapan. Dengar kata, program ini akan dijadikan acara tahunan Mantech Club. bereh boh.....



Terima kasih daun keladi,
next time kita wat lagi,


No comments:

Hello There

"hari ini bukan semudah semalam untuk bergelar manusia sempurna. banyak yang perlu dikorbankan, banyak juga yang terpaksa dilepaskan. sesekali langkah tersadung, rebah menyembah. sesekali melangkah gagah tersenyum megah dan semua itu memerlukan pengorbanan, menentukan kesabaran dan air mata. selagi prinsip hidup berada di atas landasan yang betul, usah di gusar pada anugerah Tuhan. anggaplah sesekali diduga itu sekadar utk mematangkan dan mengajar kita untuk bangun menjadi manusia sesempurna insan......" insyaAllah
There was an error in this gadget
 

Made by Lena